GRANAT SKÓRKA SUSZONA CIĘTA 1-4mm
Opis
Naturalny sposób na przeziębienie i osłabienie - granat owoc suszony
Jest idealnym komponentem letnich sałatek owocowych, deserów i wytrawnych dan głównych. Odkryj wartościowe zalety i właściwości jakie posiada granat skórka suszona cięta. Energię i witalność zapewniają nie tylko jego ożywczy smak i radosny kolor, ale i zawarte w granacie cenne składniki. Znakomite właściwości ma bowiem nie tylko samo wnętrze owocu granatu.
Skórka suszona również pełna jest chociażby przeciwutleniaczy. Suszenie to sposób obróbki owoców i innych części roślin, który w minimalnym stopniu pozbawia je dobroczynnych składników. Jednocześnie granat owoc suszony dostępny jest przez cały rok i zawsze można mieć w kuchennej szafie zapas tego produktu, gdyby naszła nas na niego ochota.
Na co wpływa granat skórka suszona cięta?
Cały owoc pełen jest zdrowych składników. Kiedy go jemy najczęściej wyrzucamy jednak skórkę, gdyż w takiej postaci trudno ją wykorzystać. Suszona skórka granatu może zaś się stać głównym składnikiem choćby smacznego naparu. A warto jej użyć, gdyż owoc ma wiele cennych właściwości:
- ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze
- jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy
- w zatruciach pokarmowych wspomaga powrót do naturalnej równowagi organizmu i oczyszczanie go z toksyn czy chorobotwórczych bakterii
- działa przeciwzapalnie, ściągająco i rozkurczowo
- zapobiega miażdżycy i dobrze wpływa na pracę mięśnia sercowego
- wzmacnia błony śluzowe i naczynia krwionośne
- zawiera substancje, które osłabiają pasożyty przewodu pokarmowego człowieka, ułatwiają więc ich zwalczenie
Niedoceniana właśnie skórka granatu bez zawierającego drobne pestki miąższu może wiele dobrego zdziałać dla naszego organizmu i pomaga dbać o jego naturalną równowagę.
W jaki sposób można wykorzystać skórkę granatu?
Zastosowanie tego surowca jest przede wszystkim zewnętrzne jako baza płynu na skórę suszona skórka granatu pomaga w leczeniu stanów zapalnych, trądziku i łojotoku. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby spożywać też herbatkę zwalczającą nieżyty układu pokarmowego i infekcje.
Jak stosować skórkę granatu?
- jako napar
- w postaci odwaru
- jako macerat przygotowany przez zalanie nieznacznie ciepłą lub chłodną wodą i pozostawienie na co najmniej kilka godzin
Informacje dodatkowe
Nazwa łacińska | Punica granatum. |
Opis towaru | Granat (Punica granatum) to owoc występujący naturalnie w Azji Zachodniej, na Kaukazie i Półwyspie Indyjskim. Jest idealnym dodatkiem do letnich sałatek owocowych, deserów i wytrawnych dan głównych. Stosować go można również zewnętrznie jako macerat. |
Składniki | 100% granat skórka suszona. |
ean | 5902605208247 |
Data ważności | |
Zastosowanie | do napojów i herbat |
Przeznaczenie | uzupełnienie diety |
* Warto pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
* Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
* Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
* UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.