CEBULA CZERWONA GRYS





Opis
Cebula czerwona grys - niezwykły, lecz niedoceniany dodatek
Tradycyjna cebula to prawdziwy wyciskacz łez o czym z pewnością niejednokrotnie przekonałeś się podczas jej obierania lub krojenia. Czerwona odmiana jest o wiele łagodniejsza, lecz zarazem mniej popularna tradycyjna biała cebula. Uprawia się ją w wielu krajach całego świata, gdyż znajduje ona szerokie zastosowanie w kuchni, a poza tym jest tanim i łatwo dostępnym dodatkiem poprawiającym smak wielu dań w niezwykle łatwy sposób.
Wieki temu znana była już medycynie naturalnej, gdzie znajdowała zastosowanie jako środek na przeziębienia czy infekcje. Niegdyś wywar z cebuli sprawdzał się nawet jako pomoc przy schorzeniach reumatycznych.
Dlaczego warto częściej spożywać czerwoną cebulę?
Podstawową zaletą, której należy się bliżej przyjrzeć jest z pewnością jej wyjątkowy kolor, który wynika z dużej zawartości antocyjanów. To właśnie one odpowiadają za jej fioletową barwę,a dla samej cebuli stanowią formę ochrony przed czynnikami zewnętrznymi. Choć obecnie wielu produktom spożywczym przypisuje się magiczne właściwości, cebula bez względu na trendy pozostaje w gronie tych, o których pomimo upływu lat, a nawet epok wiele się mówi w kontekście pozytywnego wpływu na ludzki organizm.
Cebula to ponadto warzywo, które charakteryzuje się niezwykle szerokim zastosowaniem w kuchni, a jej delikatna ostrość potrafi diametralnie odmienić potrawę. Z tego też powodu nie wyobrażamy sobie bez niej wątróbki, sałatek, porannej jajecznicy czy też najzwyklejszych kanapek, które z jej dodatkiem zyskują nowy wymiar smaku.

Jak włączyć ją do diety?
Czerwona cebula grys jest doskonała alternatywą dla osób, które chcą skorzystać z jej dobrodziejstw oraz poprawić smak dań, lecz tradycyjna odmiana jest dla nich zbyt intensywna. Jest ona niezwykle uniwersalnym dodatkiem dlatego świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań jednogarnkowych, sosów, zup czy mięs.
Sposób użycia
W niezwykle szybki i łatwy sposób przemycisz właściwości czerwonej cebuli w swoich potrawach. Zarówno tych smażonych, pieczonych, gotowanych, jak i duszonych. Forma grysu wymaga jednak kontaktu z wodą, gdyż jedynie w taki sposób stanie się miękka i gotowa do spożycia.

☑️ Gratis
Do każdego zamówienia dodawany jest darmowy przepis.
⭐ Darmowy e-book jest aktualizowany raz w miesiącu, a to oznacza, że kiedy wrócisz do nas następnym razem najprawdopodobniej otrzymasz coś zupełnie innego!
⭐ E-book otrzymasz drogą elektroniczną razem z dokumentem sprzedaży kiedy zamówienie zostanie przekazane do realizacji.
Powodzenia i smacznego!

* Warto pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
* W zakładzie pakowane są również: sezam, gorczyca, seler, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
* Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
* UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.