Papryka wiele rodzajów w jednym miejscu!
Papryka należy do jednych z najbardziej popularnych przypraw jednoskładnikowych. Papryka w formie suszonej i świeżej to z pewnością jeden z podstawowych składników wielu kuchni. W swojej ostrzejszej odmianie charakterystyczna jest szczególnie dla kuchni meksykańskiej.
Przez wiele lata z papryki powstało wiele odmian, różniących się kształtem, wielkością ale przede wszystkim smakiem. Od tych słodkich po bardzo ostre, a każda z nich może stanowić o silę domowych potraw.
Wszystkie rodzaje papryki.
Na sklepowych półkach znajdziemy paprykę mieloną słodką i ostrą. W naszym sklepie znajdziecie zdecydowanie więcej odmian, a my postaramy się pokazać bogactwo odmian papryki.
Wiele odmian pikantnych chilli, przez inne formy przyprawy. Zmielonem w płatkach, grysie i po całe suszone strączki. Papryka każdego rodzaju znajdzie inne zastosowanie w kuchni codziennej i tej bardziej uroczystej a nawet immprezowej!
Dlaczego warto mieć suszoną paprykę w swojej kuchni?
Papryka to przyprawa, którą warto docenić w zastosowaniu w gotowaniu i pieczeniu. Słodka lub ostra papryka będzie pasować do praktycznie każdej potrawy, a obok smaku nada poprawie energetyczny kolor.
Warto pamiętać, że papryka to bardzo zdrowe warzywo. Słodka dostarcza wiele witaminy C i soli mineralnych. Ostre odmiany przyspieszają przemianę materii i rozgrzewają.